Hoe belangrijk is het belangrijkste werk van het orgel in de kerkmuziek?

Het belangrijkste werk van de kerkorgels is om aanbidding mogelijk te maken voor mensen en het kan worden gecategoriseerd als hoorbaar of visueel.

Met andere woorden, de orgels worden gebruikt om via klank een emotie over te brengen. Als het om kerkliederen gaat, omvat het belangrijkste werk van het orgel de entree, het aanbieden van de hymne, de reactie van de gemeente en het afsluitende orgelgedeelte. De ingang (of ingangsbewegingen) van het lied vervoert de mensen naar een andere wereld waar liefde, vertrouwen en respect voor God worden uitgedrukt. Op dit punt zal de gemeente de lofzangen van God zingen.

Zoals we op de afbeelding hierboven kunnen zien, is het belangrijkste werk van de kerk niet alleen om hoorbare aanbidding mogelijk te maken, maar het omvat ook het overbrengen van emoties door middel van zicht. Als je bijvoorbeeld een kerk binnengaat, zie je de gezichten van mensen die diep ontroerd zijn door je liedjes. Evenzo, als je op de bank zit, zie je gezichten van mensen die vervuld zijn van de liefde van God. De reactie van de gemeenten komt dus tot uiting in de zichtbare reacties van haar leden.

De kerkorganisten kunnen het hoofdwerk van de kerk niet afschaffen, maar kunnen tegelijkertijd hun creativiteit uiten om bij te dragen aan deze algemene structuur. Enkele voorbeelden van de beste hymnen die door de kerkorganisten in Spanje worden uitgevoerd, zijn de Canzonada en Santeria e ltrabazo. De Canzonada wordt beschouwd als een van de meest populaire hymnes in Spanje en is zeer geschikt voor feesten zoals Santeria-feesten. Evenzo is de Santeria e ltrabazo ook een zeer geschikte hymne die kan worden gezongen bij belangrijke gelegenheden zoals bruiloften.

De kerkorganisten kunnen hun creativiteit uiten door prachtige klanken te produceren die een diepgaand effect hebben op alle gemeenteleden. Het is bekend dat een van de belangrijkste hymnen in de Reperto-parochie in Sant Luis de Leon een diepe indruk maakt op de luisteraars. Het lied, Este falta, is oorspronkelijk gecomponeerd door Josep Arteaga en wordt vaak gespeeld in de Reperto-parochie.

De kerkorganisten in Spanje kunnen ook bijdragen leveren aan de andere organisten van de kerk. Francisco J. Ceballos organiseert bijvoorbeeld het Entrepasses-programma, een uitstekend muziekstuk dat mensen spirituele voldoening zal schenken.

Het Entrepasses-programma vertegenwoordigt de traditionele Mexicaanse huwelijksceremonie met de deelname van iedereen in de kerk. In dit programma zingt de entourage liedjes die de belangrijkste momenten van de huwelijksceremonie vertegenwoordigen. De kerkorganisten in Spanje zijn in staat om de Entrepasses betekenisvoller te maken door een aantal woorden te veranderen om ze aan te passen aan de cultuur van de Spanjaarden. De Centro de la Terre is ook een beroemd kerkorgel in Spanje en het heeft door de jaren heen talloze prestatie-onderscheidingen ontvangen.

Andere organisten die in de kerk werken zijn onder meer: Josep Maria Los Rios (arrasador), Augusto Aleman (tremolo), Jesus Llorentez (tremolo), Jesus Aceves (amarquet), Armand Siloua (amarquet solo in C Minor), Josefa Llamazares (lorisante) De kerkorganisten leveren een grote bijdrage aan de uitvoering van de diensten die in de kerken worden gehouden. Ze zijn ook erg belangrijk voor de harmonie van het orgel en andere geluidsapparatuur. Voor deze organisten is het ook belangrijk om mooie melodie├źn op het orgel te spelen om de gewenste resultaten voor het kerkkoor te verkrijgen. Het zijn zeer belangrijke organisten en kunnen gemakkelijk worden herkend door mensen die hun muziekstijlen kennen.

Klik om meer te lezen: https://www.noorlanderorgels.com/