Wat is er speciaal aan Shea Butter?

shea

Shea Butter is een olie die wordt gewonnen uit de vrucht van de Afrikaanse shea palm. Het is ivoorkleurig als het nog rauw is en meestal zwaar geverfd met palm- of boraxolie of cacaoboter. Over het algemeen wordt het gebruikt als verzachtend middel en huidbevochtiger. Karitéboter wordt niet alleen in cosmetische producten gebruikt, het wordt ook in veel Afrikaanse landen veel gebruikt als voedselingrediënt.

In Europa staat het simpelweg bekend als shea. In de Verenigde Staten wordt het product onder verschillende namen op de markt gebracht, zoals ganoba-olie en genezende lotion. De meest gebruikelijke manier om Shea butter-vochtinbrengende lotion commercieel te verkopen, is door het product een hoogwaardige sheaboterlotiondispenser te plaatsen, samen met een mooie crème. Veel mensen zijn er dol op, omdat het een perfecte op zichzelf staande scheerschuim, lotion of gezichtscrème is.

Karitébomen groeien in het wild in veel regio’s van Afrika, inclusief Zuidelijk Afrika.

Tegenwoordig groeien ze in de tropische en subtropische streken van Brazilië, Egypte, India, Maleisië en de Westkaap van Zuid-Afrika. Hoewel de noten zelf niet eetbaar zijn, is de olie rijk aan vitamine A en E, vetzuren en tal van andere antioxidanten. In de afgelopen jaren is sheaboter populair geworden vanwege het gebruik als vochtinbrengende stof. Het is enorm populair geworden als lotion, vanwege het vermogen om de droogheid te herstellen en het vochtgehalte in balans te houden.

Een reden voor de grote belangstelling voor sheaboter als vochtinbrengend middel is dat het een aantal unieke eigenschappen heeft. In klinische onderzoeken is bijvoorbeeld aangetoond dat het effectief is bij het verminderen van een droge huid. Het doet dit door een beschermende film op de huidcellen te vormen, waardoor de cellen sneller genezen. Het bevat ook vitamine A en E, die effectieve antioxidanten zijn, en veel plantaardige oliën, waaronder druivenpitten, hebben verzachtende eigenschappen die de droge, beschadigde of olieachtige hoofdhuid ten goede komen.

Je kunt sheaboter gebruiken als een uitstekende basis voor een groot aantal vochtinbrengende producten, omdat het zo’n goede natuurlijke vochtinbrengende crème is. Dit betekent dat u geen aparte crème hoeft te kopen als u uw huid wilt hydrateren. Een dikke laag houdt uw huid zacht en soepel, terwijl het ook een onzichtbare barrière vormt om vocht vast te houden. Dit is de sleutel tot het maken van een goede vochtinbrengende lotion of crème, omdat lotions of crèmes met vochtinbrengende crèmes meestal olie bevatten, omdat ze bedoeld zijn voor gebruik op een droge huid.

U kunt ook thuis een lotion of crème maken als u tijd en geld wilt besparen.

Het enige wat je nodig hebt is plantaardige olie, bijenwas, olijfolie en sheaboter. Meng de volgende ingrediënten door elkaar en breng ze rechtstreeks op je huid aan: sheaboter, plantaardige olie, bijenwas en olijfolie. Als je een rijker, romiger gevoel wilt, voeg dan wat vitamine E en cacaoboter toe. Als je een rijke, luxueuze lotion of crème wilt maken, gebruik dan sheaboter, plantaardige olie, bijenwas en olijfolie. Je kunt zelfs met deze ingrediënten experimenteren om zelfgemaakte lotions of crèmes te maken – speel gewoon totdat je de combinatie vindt die het beste bij je past!

Klik Vrijnatuurlijk.nl om de beste Shea-producten tegen de beste prijs.