10 tips voor een succesvolle radiatorombouw – Kachelverwarming

10 tips voor een succesvolle radiatorombouw – Kachelverwarming

De eerste en belangrijkste reden waarom mensen geen radiatorsystemen proberen, is vanwege het feit dat ze denken dat het erg moeilijk is om een centrale verwarming op gas om te bouwen naar een elektrische of een oliegestookte radiator. Ze denken ook dat ze in dit geval hun hele huis zouden moeten veranderen, wat ze niet willen doen. Welnu, al deze aannames kunnen verkeerd zijn als u de onderstaande 10 tips volgt voor een succesvolle radiatorombouw – verwarmingskachel.

radiator conversie

Het eerste dat u in gedachten moet houden, is de plaats van waaruit u dit nieuwe systeem gaat installeren. Het is beter als u het op een plaats installeert waar er geen ruimteprobleem is Radiatorombouw op maat radiatorbekleding. Zorg ervoor dat de afstand tussen de hoofdradiator en de zijpijpen van de warmtewisselaar minimaal 10 cm is. Het installeren van een radiator op een plaats met beperkte ruimte kan er alleen maar toe leiden dat u de afmeting van de radiator moet verkleinen en daarmee ook de efficiëntie. U moet ervoor zorgen dat voordat u het systeem installeert, u het goed moet testen.

Nadat u uw nieuwe radiatorsysteem heeft uitgeprobeerd, moet u beslissen of u voor brandstof op gas of voor vloeibare brandstof wilt gaan. Als u kiest voor een gassysteem, kunt u ook overwegen om ook een dampcompressiesysteem te installeren. Het kan een echte zegen zijn als u kiest voor een conventionele gasboiler in plaats van voor een gasboiler te gaan. Het enige dat u moet onthouden, is dat hoe efficiënter uw radiatorsysteem is, hoe meer warmte u kunt genereren in alle weersomstandigheden. U moet er alleen voor zorgen dat u uw radiatorsysteem met de juiste zorg installeert.

Meer informatie: Radiatorombouw op maat