Wat doet een makelaar?

Makelaar

Wat doet een makelaar?

Een makelaar is een professional die namens een koper of verkoper de verkoop van onroerend goed faciliteert. Ze moeten geïnformeerde en eerlijke begeleiding bieden. De rol van een makelaarskantoor houdt in dat de behoeften van zowel de koper als de verkoper op elkaar worden afgestemd. De kerntaken van een makelaar zijn om de verkoper bij te staan bij het nemen van de beste beslissing en om aan zijn wettelijke verplichtingen te voldoen. Een makelaar kan verschillende diensten verlenen, waaronder het verkopen en kopen van onroerend goed, maar ook een aantal administratieve taken.

De belangrijkste taak van een makelaar is het beheren van de verkoopadministratie huur makelaar eindhoven. Ze kunnen kopers helpen bij het maken van eerste aanbiedingen, of ze kunnen adviseren over de meest acceptabele. Ze kunnen ook alle admin die betrokken is bij de aankoop afhandelen. Naast het afhandelen van de offertes coördineren makelaars keuringen, rapportages en reparatieonderhandelingen. Zij houden verkopers op de hoogte van alle procedures. Naast het faciliteren van het verkoopproces, helpt een makelaar de koper ook bij het opstellen en uitbrengen van een uitgebreid bod.

Bij de verkoop van een woning moet een makelaar ervoor zorgen dat de koper het geld heeft om het te betalen. Deze informatie moet worden geverifieerd en doorgegeven aan de verkoper. De financiën van de koper kunnen bestaan uit het verkopen van een onroerend goed, het afsluiten van een hypotheek of het contant betalen van het onroerend goed. Als de koper een woning koopt met een hypotheek, zal de makelaar meestal een principeakkoord vragen aan de geldschieter. Dit is een bewijs dat de potentiële koper de woning kan betalen.

Klik hier voor meer informatie: https://www.levermakelaardij.nl/